вівторок, 30 березня 2010 р.

Міфи трейдерів-новачків

Прочитавши певну літературу і проаналізувавши її зробив для себе такі висновок - переважна більшість трейдерів перебуває у полоні міфів про роботу на Forex
А тепер давайте розглянемо найбільш поширені міфи серед трейдерів:
Міф перший - "як тільки почну грати одразу отримаю "купу бабла" - для того щоб ефективно грати, заробляти, потрібно передусім прочитати величезну кількість літератури і зробити з неї висновки: для чого я граю, яких цілей прагну досягти, на який ризик в плані капіталу я готовий піти. Справа в тому що абсолютна більшість спочатку програє і лише 5-6% з них після першого програшу залишаються на ринку. Протягом наступних 2-3 років ці люди продовжують грати і навчатись. І лише тоді коли здобудуть так звану "чуйку" починають отримувати не тільки гроші але й задоволення від того що в цій справі вони є професіоналами і вірно передбачають рух ринку.
Міф другий - "я не зміг заробити тому що не знав певних секретів" - початківці переконані що програли бо не знали певних секретів та правил відомих зрілим гравцям. Хоча насправді ніяких секретів немає - досвідчені гравці грають під впливом тієї самої чуйки яка є нічим іншим як досвідом що отримується за рахунок тисяч і тисяч помилок коли працює не дар передбачення, а знання законів ринку, і миттєве моделювання ситуацій, коли людина під впливом досвіду вибирає єдино правильний варіант.
Міф третій - "про єдину виграшну систему" - новачки які підтримують цей міф є основним джерелом поповнення гаманців різноманітних шахраїв. Вони платять гроші за нібито безцінні методики та системи роботи не розуміючи того, що якби в продавця була така система він в першу чергу заробляв би сам за її допомогою.
Міф четвертий - "в мене недостатньо капіталу" - дуже легко списувати власні помилки та непідготовленість на нестачу капіталу. А якби дати цій людині не 100$ а 1000000$ невже він би ними розпорядився краще? Людина яка не знає законів однаково швидко процідить і сто і мільйон.
Для реальної і тривалої роботи необхідно побороти в собі ці міфи та купу інших перепон і мати три необхідні "ніжки стільця" -
1. Витривалу і стійку психологію.
2. Систему управління капіталом (не куповану а створену на основі власного досвід)
3. Систему гри на біржі (отриману аналогічно до попередньої).
Бажаю вам побороти власні страхи і лінь, та наполегливою працею досягнути своєї мети.

Немає коментарів:

Дописати коментар